-100g mango -50g ryżu basmanti -10 g orzeszków ziemnych -1 łyżeczka oliwy z oliwek
1. Ryż gotujemy zgodnie ze wskazówką na opakowaniu.
2. Marchewkę obieramy, ścieramy na grubych oczkach na tarce. Mango obieramy i kroimy w kosteczkę. Dusimy na patelni.
3. Do mięsa dodajemy soli, pieprzu, czosnku, curry i opcjonalnie przyprawy do kurczaka. Skrapiamy oliwą patelnię i rozgrzewamy na małym ogniu. Orzeszki należy zmielić lub potrzaskać na drobno młotkiem do mięsa. Formujemy kotleciki i obtaczamy w orzechach. Kładziemy na patelni i pieczemy z obu stron.
4. Do uduszonej miękkiej już marchewki z mango dodajemy ryż i mieszamy.
600 kcal
Białko: 52g
Tłuszcze: 16g
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz